BSV Nieuws

Archief Nieuws

BSV in de Media

Competitie/Wedstrijd

Aantal wedstrijdschoten

De schutters die regelmatig wedstrijden schieten weten dat het aantal schoten geregelementeerd is. Er worden 40 of 60 schoten afgevuurd in een wedstrijd. Afhankelijk van de klasse waar je in uitkomt. Ook het aantal schoten per kaart kan verschillen. Bij "officiele" wedstrijden, AK, DK en NK schiet een geweerschutter 1 schot per kaartje. Een pistoolschutter schiet 2 schoten per kaartje. Bij een Grand Prix kan het voorkomen dat een LP-schutter weer 5 schoten per kaartje mag schieten. Op een NK of andere wedstrijd waar het electronische systeem gebruikt wordt zal een LP-schutter ook 1 schot per "kaartje" afvuren.

Wat beterft de tijdsduur: voor 40 schoten krijg je 1 uur en een kwartier. Voor 60 schoten 1 uur en drie kwartier.

Zeer waarschijnlijk zal de tijdsduur na de Olympische spelen aangepast worden. Het ISSF-regelement zal dan voor 40 schoten maximaal een uur voorschrijven en voor 60 schoten maximaal 1,5 uur.

Op de finaledag postcompetitie op 7 januari j.l. te Belfeld werd deze regeling reeds gehanteerd. Wellicht een tip om daar alvast rekening mee te houden in je wedstrijdritme!

De tijd voor het aantal wedstrijdschoten voor zowel 40 als 60 blijft vooralsnog gehandhaafd op 1 uur 15 en 1 uur 45 minuten.

Archief nieuws

Log in voor leden

Go to top
@BSV de Snor (2018)