BSV Nieuws

Archief Nieuws

BSV in de Media

Competitie/Wedstrijd

Schietsportevenement afgesloten

Elk jaar houden de handboogvereniging St. Bernardus en de Bergeijkse (lucht-) schietsportvereniging “De Snor” een uitwisselingswedstrijd. Eerst wordt er door de leden van beide schietsportverenigingen een wedstrijd op de handboog gehouden en bij de return schieten alle sportschutters met het luchtgeweer.

Een jaarlijks terugkerend evenement in de Bergeijkse sportwereld waar veiligheid, gezelligheid en competitie hoog in het vaandel staan. Van beide verenigingen deed een gemengd gezelschap mee aan de wedstrijden: junioren, dames, heren, senioren en veteranen. Aan het einde wordt een gemiddelde score over beide wedkampen berekend en zo wordt de winnaar uitgerekend.

Dit jaar mocht de handboogvereniging St. Bernardus de wisseltrofee mee naar huis nemen. Een wisseltrofee die in de toekomst bij diverse sportclubs waar de schietsport wordt beoefend moet gaan rouleren.

Voorzitter Erik Rörik van de BSV “De Snor”: “We hebben dit evenement op poten gezet om de schietsport meer bekendheid te geven. Je merkt in de samenleving dat als je deze tak van sport serieus neemt en strikte veiligheidsregels hanteert de discipline schietsport geaccepteerd wordt. Zowel door jongeren als door volwassenen”.

Vice-voorzitter Bram de Bruin: “Wat wij ervaren is de sportieve sfeer waarin we steeds weer de strijd aan gaan. Als we samen op de baan staan ondersteunen we elkaar bij de instructie, uitleg en de uitvoering. Het zijn verschillende disciplines in de schietsport die raakvlakken hebben en toch erg verschillend kunnen zijn”.

Erik Rörik: “Verschillende leden van de schietsportverenigingen schieten met diverse wapens. Ook wordt er over de grens, Duitsland en België, tot in Polen en Italië toe, geschoten. Er bestaat een schat aan ervaring binnen de verenigingen. Een belangstellende mag gerust binnen lopen om eens kennis te komen maken.

Volgend jaar hopen we bij dit unieke evenement een derde partij te betrekken waar de schietsport wordt beoefend!”.

Mocht u ook interesse hebben in deze prachtige tak van sport, luchtwapen of handboog schieten, neem dan gerust contact op met:

Erik Rörik, 0497-572824; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., of:

Jos Pots, 040-2019469/06-46144204, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., van de Beregijkseschietvereniging “De Snor” of:

http://www.handboogsport-bernardus.nl/voor de handboogvereniging St. Bernardus.

We maken graag een kennismakingsafspraak met u! Ook jongeren, zowel jongens als meisjes, zijn welkom.

Kijk ook eens op de website van de BSV: www.bsvdesnor.nl;

Voor de handboogvereniging St. Bernardus: www.handboogsport-bernardus.nl/

Fotos:  Klik hier.

Finale Uitslag : Klik hier.

 

 

Archief nieuws

Log in voor leden

Go to top
@BSV de Snor (2018)