BSV Nieuws

Archief Nieuws

BSV in de Media

Competitie/Wedstrijd


nieuwsbrief shooter imagePeriodieke nieuwsbrief:

         December2014

Vrienden,

Het schijventransport blijft de nodige zorg vragen. Met de laatste aanpassing bij het aanhaken van het geleidingskoord aan de machientjes d.m.v. popnagels dachten we het gevonden te hebben. Na verloop van tijd en intensief gebruik bleek dit niet altijd waar.

We hebben weer eens met wat personen gebrainstormd en weer een aanpassing geprobeerd. De hoekijzertjes op het transportmachientje waar het koord achter haakt hebben we aangepast. Een hobbyist heeft een lengte hoekijzer gekocht en is aan het boren en zagen geslagen.

nb122014 pic1

Het gevolg daarvan zien jullie op de volgende afbeeldingen. De essentie is dat het geleidingstouw er niet meer kan uit schieten als het wagentje terug komt. Baan 1 en baan 6 zijn aldus uitgerust, de rest volgt.

nb122014 pic2

Als de baan opgebouwd wordt en de touwtjes aan het machientje worden gehaakt, eerst de popnagel voorbij het hoekijzer trekken en het koord er in haken.

nb122014 pic3

Vervolgens het touw laten zakken in het gat dat de vorm heeft van een sleutelgat en de popnagel door het gat steken. De popnagel blijft nu achter het hoekijzertje haken met zijn kraag en kan niet meer omhoog wippen.

 

Als de baan wordt opgeruimd wordt uiteraard de omgekeerde volgorde aangehouden: eerst de popnagel terug trekken en daarna het koord naar boven uit het “sleutelgat” trekken.

nb122014 pic4

 

Verwarming:

Er is een andere thermostaat voor de CV geplaatst. Het is een programmeerbare automaat.

Hij staat dusdanig geprogrammeerd dat het maandag en woensdag om 18.30 opstart naar 18C°. De thermostaat slaat om 23.00 uur af.

De rest van de week blijft de temperatuur op het minimum van 7C° gehandhaafd.

Is er tussendoor iets te doen, een bijeenkomst, feestje of vergadering kan de automaat op “continue” gesteld en een gewenste temperatuur ingegeven worden. Na vertrek moet dan weer “programma” ingegeven worden dat de automaat weer het ingevoerde programma afwerkt anders blijft de automaat op “continue” doordraaien.

Namens het bestuur,

Erik Rörik

Archief nieuws

Log in voor leden

Go to top
@BSV de Snor (2018)