BSV Nieuws

Archief Nieuws

BSV in de Media

Competitie/Wedstrijd


nieuwsbrief shooter imagePeriodieke nieuwsbrief:

         December2014 - 2

 

Vrienden,

Voor aspiranten en jeugdleden, die nog niet voldoende “geweervast” zijn, bestaan enkele trainingsstatieven:

nb122014-2 pic1 Men kan een hangend systeem op de baan aanbrengen, en:

Een statief dat op de schietpost, schietmeubel, geplaatst kan worden. Dergelijke systemen kosten € 60, € 70,= tot € 240,=. Nogal een uitgave in deze tijden.

nb122014-2 pic2

Na eens rondgevraagd te hebben en bij Peter Moeskops te rede te zijn gegaan kwam naar voren dat DIODWI zo een statief in huis hadden. Dus naar Best gereden en eens gekeken wat zij gebruikten. DIODWI, en met name Peter, had in het verleden zo een statief vereenvoudigd in elkaar laten knutselen.

nb122014-2 pic3

Echter, aluminium lassen kan niet overal. De maten mee naar huis genomen en verder gedacht en gepraat.

Daarna eens bij een van onze sponsors gaan overleggen. En, ziedaar, in de werkplaats van “Bax outdoor en tenten” zijn nu voor de BSV twee trainingsstatieven in elkaar geschroefd. Zonder lassen!

nb122014-2 pic4  nb122014-2 pic5

 

Onze junioren die wat betreft leeftijd, 13/14 jaar, op wedstrijden vrijstaand moeten gaan schieten kunnen hier prima mee trainen.

Tevens kunnen aspiranten die in de opbouwfase van de schietsport zitten ook van een trainingsstatief gebruik maken.

Van oudsher, volgens Peter Moeskops, is een dergelijk systeem in het verleden gebruikt om te trainen met LP en het z.g. opgelegd pistoolschieten mee te beoefenen. Later is met voor opgelegd LP- en LG schieten overgestapt op de welbekende driepoot waarvan de maten opgenomen zijn in het vademecum van de KNSA en ISSF.

(Dus: als men toe is aan nieuwe outdoor kleding en/of schoeisel, of men heeft een nieuwe tent nodig: Bax outdoor en tenten!)

Een ander positief geluid: het bestuur van onze huurbaas, de postduivenvereniging De Telegraaf, heeft op het gemeentehuis overleg gehad inzake de herziening van het erfpachtcanon. Dat loopt in 2014 af.

De uitkomst was dat het canon niet wordt verhoogd!

Wel is in het nieuwe contract opgenomen dat er wederzijds opgezegd kan worden met een opzegtermijn van een jaar.

Namens het bestuur,

Erik Rörik

Archief nieuws

Log in voor leden

Go to top
@BSV de Snor (2018)